Vier inzichten over trainerschap

Wil je binnen korte tijd flink groeien in je rol als trainer of coach? Tijdens deze bijscholing krijg je binnen één cursusavond veel praktische handvaten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven, regie overdragen. Uit onderzoek in opdracht van Veilig Sportklimaat (VSK) blijkt dat deze vier punten van groot belang zijn voor de relatie tussen trainer en sporter. En het goede nieuws is: aan de hand van deze punten kun je je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren.

Tijdens deze bijscholing breng je je sterke én je ontwikkelbare punten met betrekking tot deze vier inzichten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van sporters op hun gedrag, of door sporters eigen verantwoordelijkheid te geven tijdens een training.

De bijscholing is geschikt voor elke trainer die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer vindt veel praktische handvatten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn sporters. Het is wel belangrijk om enige praktijkervaring te hebben.

Deze cursus is onderdeel van het project 'Samen naar een veiliger sportklimaat'. Voor meer informatie over het hele project, klik hier.

Inschrijven

Kies de datum en plaats die u het best uitkomt!

 • May

  16

  Vier inzichten over trainerschap

  De Meerpaal, Dronten

  • Coaches
  • Dinsdag
  • 19.00 - 22.00
  Inschrijven

Direct inschrijven

Ik ontvang graag meer informatie

Contactpersoon

sportflevo.nl - tom-sloetjes-klein.jpg

Tom Sloetjes

Projectleider