Vertrouwenscontactpersoon

Indien een slachtoffer van seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag hiervan melding wil doen, is daarvoor een vertrouwd aanspreekpunt binnen de vereniging of bond nodig. Het ontbreken van een luisterend oor, van iemand die de klacht serieus neemt en raad geeft, maakt dat slachtoffers er vaak vanaf zien hun klacht te melden. Zeer ongewenste en voor slachtoffers pijnlijke situaties blijven zo voortbestaan. Om deze reden zijn alle bonden en steeds meer verenigingen overgegaan tot het aanstellen van een Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Deze personen zijn opgeleid door NOC*NSF.

Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of wanneer zij preventiebeleid willen ontwikkelen? De training is niet alleen theoretisch, maar ook gericht op de praktijk. Er worden bijvoorbeeld praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader.

De scholing is bedoeld voor professionals en vrijwilligers binnen bonden en verenigingen. Een VCP moet onafhankelijk zijn en mag derhalve geen bestuursfunctie hebben. Het is aan te raden om de training te laten volgen door de toekomstige VCP én het bestuurslid dat dit thema in zijn portefeuille heeft. Deelnemers aan de training hebben een leeftijd van minimaal 25 jaar en HBO denkniveau.

Datum:       Zaterdag 3 februari 2018
Tijd:              9.00 - 17.00 uur
Locatie:      De Meerpaal, De Rede 80, Dronten
Kosten:       Deze cursus wordt gratis aangeboden voor Flevolandse verenigingen

Aanmelden: Klik hier (deze link is alleen voor Flevolandse verenigingen)

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Tom Sloetjes van Sportservice Flevoland via 0320 - 251 113 of sloetjes@sportflevo.nl

Inschrijven

Kies de datum en plaats die u het best uitkomt!

 • Feb

  03

  Vertrouwenscontactpersoon

  De Meerpaal, De Rede 80, Dronten

  • Verenigingen
  • Zaterdag
  • 09.00 - 17.00 uur
  Inschrijven

Direct inschrijven

Ik ontvang graag meer informatie

Contactpersoon

sportflevo.nl - tom-sloetjes-klein.jpg

Tom Sloetjes

Projectleider