Cursus 'Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding’

Op 15 juni aanstaande organiseert de Academie voor Sportkader samen met Sportbedrijf Almere de workshop ‘Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding’. De training wordt verzorgd door een expert die ingaat op de kansen die een vernieuwend sponsorbeleid biedt voor verenigingen. Daarnaast bespreekt hij de mogelijkheden en de succesvolle toepassing van crowdfunding. Tijdens de workshop krijgt u concrete tips en trucs aangereikt.

Inhoud workshops
Deel 1: Meer sponsors aantrekken met minder moeite? Het kan!
Sponsoring is van oudsher één van de belangrijkste inkomstenbronnen van verenigingen. Bij veel verenigingen hebben de sponsorcommissies het moeilijk doordat er sprake is van een trend. Ook bezuinigingen van gemeenten, dalende kantineopbrengsten en stijgende kosten dwingen verenigingen om sponsoring serieus te nemen en een andere benadering te kiezen.
- Maar hoe pak je dat aan?
- Hoe zorg je dat je bedrijven voor sponsoring van jouw vereniging weet te interesseren?
- En op welke manieren organiseer je dat?
Deze vragen staan centraal tijdens het eerste deel en daarbij passeren een aantal slimme tips en trucs de revue die zich in de praktijk bewezen hebben.

Deel 2: Crowdfunding, hoe benut je deze kans?
Fondswerving en financiering veranderen. Steeds vaker worden bedrijven, nieuwe producten en creatieve projecten niet meer door één of enkele partijen gefinancierd, maar door een grote groep: crowdfunding. Crowdfunding groeit exponentieel en biedt ook kansen voor lokale sportverenigingen. Het is echter een misvatting dat het ophalen van geld via crowdfunding eenvoudig is. Voor crowdfunding is een gedegen plan nodig. In dit deel wordt antwoord gegeven op vragen als:
- Wat is crowdfunding en wat bepaalt het succes?
- Waarom biedt crowdfunding ook voor jouw organisatie een kans?
- Hoe zet je crowdfunding effectief in binnen jouw vereniging?
Na deze workshop heb je volop inspiratie om zelf met crowdfunding aan de slag te gaan.

Deelnemen
De workshop vindt plaats op 15 juni 2017 van 19.30 – 22.00 uur in het Topsportcentrum in Almere (Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere).

De workshop staat open voor alle sportverenigingen in Flevoland en omgeving. Deelname kost € 15,-. Inschrijven kan via deze link.

Voor meer informatie kijk op de site van Academie voor Sportkader of neem contact op met Sportservice Flevoland via sloetjes@sportflevo.nl of 0320-251113