CTO Amsterdam geaccrediteerd voor NOC*NSF Sportagenda 2017+

sportflevo.nl - Topsport Amsterdam.jpg

Topsport Amsterdam heeft deze week van NOC*NSF het bericht ontvangen dat het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam geaccrediteerd is voor de NOC*NSF Sportagenda 2017+. Dit betekent een verlenging van vier jaar van de bestaande accreditatie. “Wij zijn bijzonder trots en verheugd met dit goede nieuws,” aldus Frank Thewessem, algemeen directeur van Topsport Amsterdam. “Hiermee kunnen we de bestaande CTO Amsterdam programma’s verder uitbouwen en nieuwe programma’s opstarten. Daardoor kunnen we, samen met onze partners, in Amsterdam nog meer talentvolle sporters de mogelijkheid geven hun dromen en ambities waar te maken.”

Naast de reeds aangesloten fulltime (opleidings)programma’s die de komende vier jaar worden uitgebreid, gaat het CTO Amsterdam ook een aantal nieuwe programma’s faciliteren. Zo wordt in samenwerking met de KNBSB zowel een honk- als softbal (opleidings)programma gestart in Amsterdam. In het verlengde van het vrouwenbasketbal opleidingsprogramma is ook het nationaal team programma geaccrediteerd. Ook dit wordt door CTO Amsterdam gefaciliteerd.

Naast de programma’s van deze olympische sporten, gaat CTO Amsterdam in de sportagenda 2017+ ook paralympische programma’s faciliteren. Deze programma’s sluiten goed aan bij de doelstelling van de gemeente Amsterdam om (top)sport voor iedereen mogelijk te maken.

Ten slotte gaat CTO Amsterdam in opdracht van NOC*NSF de regionale talentcentra (RTC's) in Noord-Holland en Flevoland adviseren en faciliteren. Dit doet CTO Amsterdam in nauwe samenwerking met Olympisch Netwerk Noord-Holland en Topsport Flevoland in het samenwerkingsverband RTO Noord West.