Crossfit clinic Almere voor iedereen met een beperking of chronische ziekte

sportflevo.nl - Crossfit Almere.jpg

Steeds meer mensen doen aan CrossFit in Nederland. Logisch, want deze vorm van Fitness is makkelijk toegankelijk voor iedereen. Maar hoe schaal je eigenlijk als je één been hebt? Hoe spring je op een box als je blind bent? Is de hoge intensiteit geschikt voor mensen met een chronische ziekte?

Het zijn terechte vragen voor mensen met een beperking of chronische ziekte die willen Crossfitten. Maar ook vragen waar een antwoord op is. Daarom organiseert Dutch Adaptives  op 11 februari bij Tough Ground in Almere een CrossFit clinic voor beginnende en gevorderde Adaptive Athletes om alles te leren over deze waanzinnige sport.

Sport toegankelijk voor iedereen
Dutch Adaptives is een sportteam bestaande uit sporters met een beperking of chronische ziekte. Het team,  actief in Obstacle Course Racen, zeilen en CrossFit,  gelooft dat sport toegankelijk kan zijn voor iedereen. Toch blijkt dit nog lang niet altijd het geval te zijn. De drempel naar sporten is te hoog en het reguliere sportaanbod voldoet niet altijd aan de behoeftes. Dutch Adaptives wil dit veranderen omdat juist sport een vitale rol kan spelen in de zelfstandigheid van iemand met een beperking of chronische ziekte.

Tough Ground
Tough ground is een volledig toegankelijke sportlocatie in Almere gestart door Dutch Adaptive Athlete Michael Robbert Brans en zijn compagnon Dennie van Dijkhuizen.  Zij bieden graag hun locatie en expertise aan, zodat jij zorgeloos kan sporten.

Aanmelden
Wil jij meedoen aan de clinic op 11 februari in Almere? Meld je dan hier aan.

Details
Wat: Diverse Clinics over CrossFit voor mensen met een beperking en/of Chronische ziekte
Wanneer: 11 februari 2018, inloop vanaf 12:00 uur
Waar: Tough Ground Almere, Televisieweg 12, Almere
Kosten: 5 euro