Corona en Sport: regelingen en loketten

De maatregelen genomen door de Nederlandse overheid als gevolg van de uitbraak van het Covid-19 (corona) zijn continue aan veranderingen onderhevig. Vanaf 25 februari zijn de meeste maatregelen opgeheven. Het advies blijft wel: blijf met klachten thuis, werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor als dat kan en 1,5 m blijft een veilige afstand. Vanuit landelijke, provinciale en lokale overheden zijn het afgelopen jaar maatregelen genomen om gedupeerden op allerlei vlakken te helpen. De meeste van deze maatregelen zijn ondertussen niet meer van kracht of zullen binnenkort stoppen. 

© Bram de Vrind De Fietsjournalist
Steunpakket Corona en Sport in Flevoland

De provincie Flevoland stelt voor de komende twee jaar € 700.000,- beschikbaar om de sport in Flevoland te ondersteunen en, zodra het weer mogelijk is, te zorgen voor een kickstart! De uitvoering van het steunpakket “Corona en Sport in Flevoland” ligt in handen van Sportservice Flevoland.

De inschrijving, beoordeling en uitkering van de eerste tranche heeft ondertussen plaatsgevonden. De sportevenementen en -organisaties die bij de eerste tranche geen aanvraag hebben gedaan, kunnen bij de tweede tranche alsnog een aanvraag indienen. De tweede tranche wordt woensdag 19 januari vanaf 13.00 uur t/m woensdag 23 februari 2022 opengezet.

Lees hier verder
© ASVD Korfbal - Liesbeth Steller
Maatregelen voor sport

Tijdens de persconferentie van 15 februari  jl. heeft  minister Kuipers  aangegeven dat iedereen overdag en 's avonds binnen en buiten mag sporten, tijdens de normale openingstijden van een locatie. Dit kan ook na 22.00 uur 's avonds zijn, als dat de openingstijden van een locatie zijn. Horecafuncties zoals de sportkantine moeten wel om 22.00 uur sluiten.

Verder gelden de volgende regels voor sport:

  • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen. 
  • Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijv.in kantines, kleedkamers of toiletten. 
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling als wedstrijden tegen andere clubs.
  • Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
  • Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Vanaf 18 februari veranderen deze coronaregels.

Alle maatregelen voor sport
© NOC*NSF
Toolkit coronamaatregelen

Als sportvereniging moet je continu alert blijven op de geldende coronamaatregelen en deze correct uitvoeren op jouw club. Om sportclubs hierin te ondersteunen hebben NOC*NSF en de sportbonden de toolkit coronamaatregelen ontwikkeld.

In de toolkit coronamaatregelen vind je naast adviezen en tips ook visuele hulpmiddelen zoals posters, afbeeldingen en stickers die jouw club op weg helpen. Deze toolkit wordt in week 48 geüpdatet naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die tijdens de persconferentie op 26 november jl. zijn aangekondigd.

De toolkit is één van de ondersteuningsmogelijkheden die het NOC*NSF biedt. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op site van het NOC*NSF.

Open de toolkit
© Kamer van Koophandel
Kamer van Koophandel

Naast een lijst met veel gestelde vragen heeft de Kamer van Koophandel een speciaal coronaloket geopend wat ook telefonisch bereikbaar is. Voor ondernemers en ZZP-ers.

Kamer van Koophandel
© Rijksoverheid
Rijksoverheid

Algemene informatie over de Nederlandse aanpak, updates, nieuws, veel gesteld vragen en communicatie.

Rijksoverheid
© RIVM
RIVM

Actuele informatie, vragen en antwoorden en nieuws.

RIVM