Congres Sport & Business 8 december 2016

sportflevo.nl - Header_Congres_december_2016_v3.jpg

Op donderdagmiddag 8 december vindt het congres Sport & Business plaats bij het Provinciehuis in Lelystad. Sportservice Flevoland organiseert deze bijeenkomst samen met Provincie Flevoland, met als doel organisaties die op het gebied van sport en leisure actief zijn, met elkaar in verbinding te brengen.

Klik hier voor de definitieve deelnemerslijst.

Sprekers:

Margriet Sitskoorn is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en doet onderzoek naar het verbeteren van prestaties van (top)sporters en (top)managers. Haar presentatie richt zich op de relatie tussen hersenen, gedrag en omgeving en het effect hiervan op een gezonde leefstijl. Margriet is naast haar wetenschappelijke werk ook bekend van tv programma's zoals de Nationale IQ test, Eva Jinek en Pauw en schrijft zij columns voor verschillende bladen. Margriet is auteur van de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.

Rogier Hoorn is sport- en prestatiepsycholoog. Rogier neemt u mee in zijn Olympische ervaringen in het creëren van teamspirit en verbeteren van teameffectiviteit. Hoe zorgen de teams binnen de topsport ervoor dat zij zo goed samenwerken dat zij op het juiste moment de gewenste prestatie leveren? Topsport leent zich bij uitstek als inspirerende metafoor voor teamontwikkeling en de maatschappelijke waarde van samenwerken. Rogier Hoorn was richting de Olympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016 als expert prestatiegedrag verbonden aan TeamNL.

Programma:

13.30 uur Inloop
14.00 uur Welkom door de gedeputeerde van de provincie Flevoland, Jaap Lodders
14.10 uur De relatie tussen hersenen, gedrag en omgeving en het effect hiervan op een gezonde leefstijl door Margriet Sitskoorn
1
4.50 uur Samenwerken vanuit een Olympisch perspectief door Rogier Hoorn
15.30 uur Pauze
15.45 uur Workshops

  • Leren van de prestaties van onze Olympische ploeg in Rio 2016
    Deze workshop is een verdieping op de eerdere presentatie van Rogier Hoorn. Met praktische voorbeelden uit Rio neemt hij u verder mee in zijn ervaringen met de Olympische ploeg. Ook doet hij uit de doeken hoe teams en hun leidinggevenden binnen organisaties de vertaalslag kunnen maken naar de praktijk.
  • Beïnvloeding van gedrag en communicatie
    Wietske Idema, prestatiecoach bij de Talentenacademie en onder andere werkzaam binnen de jeugdopleiding van PSV, geeft u tips en trucs om op een effectieve manier teamleden te beïnvloeden op hun gedrag en communicatie. Door kleine nuanceverschillen aan te brengen in uw communicatie naar een individu zal de totale groep beter renderen.
  • Samenwerking binnen teams met behulp van de Smipe persoonlijkheidsschets
    Maak kennis met één van de nieuwste ontwikkelingen: Smipe. Door deze persoonlijkheidsschets en vervolgens de aanvullende match-analyse krijgt u tijdens de workshop direct inzicht in de karaktereigenschappen van uzelf en uw teamleden.

16.30 uur Informele netwerkborrel

Waar:
Provinciehuis
Visarenddreef 1
8232 PH LELYSTAD

Aanmelden:
Om u aan te melden voor het congres, klik hier.