ChallengeAlmere-Amsterdam zoekt vrijwilligers

sportflevo.nl - Vrijwilligers Challenge Almere Amsterdam Foto Charlie Crowhurst Getty Images 2014.jpg

Het triathlonweekend (8, 9 en 10 september) lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGEALMERE-AMST ERDAM is nu al druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement weer succesvol neer te zetten.

De organisatie krijg jaarlijks hulp van ruim 600 vrijwilligers die voorafgaand aan en/of tijdens het weekend meehelpen: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer. De 2017-editie van deze één-na-oudste triathlon ter wereld is, naast het Nederlands Kampioenschap, uitgeroepen tot Europees Kampioenschap. De organisatie verwacht ruim 2.800 (inter)nationale atleten aan de start, dus alle hulp van vrijwilligers is meer dan welkom!

“We hopen ook dit jaar op veel hulp vanuit Almere en daarbuiten”, zegt Patrick Seinstra, bestuursvoorzitter. “Vooral nu het een EK betreft willen we samen met alle vrijwilligers weer een superwedstrijd neerzetten qua kwaliteit van de wedstrijd maar ook qua sfeer. Daarnaast levert het voor vrijwilligers zelf ook een unieke ervaring op: de wedstrijd brengt een vrijwilliger naast waardering en voldoening vaak ook nieuwe vriendschappen.”

Alle vrijwilligers krijgen een t-shirt van de organisatie en worden tijdens hun werkzaamheden verzorgd. Daarnaast krijgt iedereen een uitnodiging voor het Vrijwilligersfeest in het najaar.

Aanmelden
Wil je ook deel uitmaken van de Challenge Family op 8, 9 en/of 10 september? Meld je dan nu aan via www.challenge-almere.com/nl/vrijwilliger. Ook verenigingen kunnen zich als vrijwilliger aanmelden, maar dan via www.challenge-almere.com/nl/vrijwilligers/verenigingen/.
In het aanmeldformulier kun je aangeven naar welke werkzaamheden jouw voorkeur uitgaat.

Een overzicht van alle vrijwilligersfuncties vind je op www.challenge-almere.com/nl/vrijwilligers.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie, neem dan contact op met ChallengeAlmere-Amsterdam, vrijwilligers@challenge-almere.com.

Foto's: Charlie Crowhurst Getty Images