Campagne Rookvrije Sport van de Hartstichting

sportflevo.nl - rookvrije-generatie foto.jpg

De Hartstichting voert sinds 1 mei de publiekscampagne ‘Zien roken doet roken, maak jouw sportvereniging rookvrij’ op tv (zie commercial) en sociale mediakanalen. Het doel van de campagne is de bewustwording ‘zien roken, doet roken’ te vergroten en aan te geven dat iedereen iets kan doen om kinderen rookvrij te laten sporten. De campagne leidt naar de website www.hartstichting.nl/rookvrij waar ouders en bestuursleden van sportverenigingen tips vinden hoe zij hun sportclub rookvrij kunnen maken. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Rookvrije Generatie
We zijn samen met Longfonds en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’, bekijk de video hierover. We streven naar een maatschappij waarbij kinderen niet meer gaan roken en (mee)rookvrij kunnen opgroeien. Om dit te bereiken is het belangrijk dat kinderen in elke fase van hun jeugd beschermd worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. En dat omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij worden, denk naast het sportterrein ook aan bijvoorbeeld speeltuinen en kinderboerderijen.

Rookvrije sport
De Hartstichting zet zich specifiek in voor rookvrije sport. We stimuleren en ondersteunen sportverenigingen om hun terrein rookvrij te maken of een stap te zetten om het roken te beperken. Zo zijn er handige materialen beschikbaar voor verenigingen zoals een stappenplan en kunnen ze bij ons terecht voor advies. Bovendien zijn er mooie rookvrije borden beschikbaar voor verenigingen waarvan het bestuur heeft besloten een rookvrije afspraak te maken voor het buiten terrein.

Zie www.hartstichting.nl/rookvrij voor meer informatie.