Verduurzamingstraject BSC Almere

Verduurzamingstraject BSC Almere

Het ministerie van VWS en NOC*NSF stellen middelen beschikbaar waarmee in heel Nederland gratis verduurzamingstrajecten aangeboden worden. In samenwerking met onze partners vanuit Sportkracht12 (SK12) voeren wij deze verduurzamingstrajecten uit bij sportverenigingen in Flevoland. Voor het jaar 2021 zijn alle trajecten helaas vergeven, maar begin 2022 komen er weer nieuwe trajecten beschikbaar.

Afgelopen jaar zijn er mooie besparende maatregelen getroffen bij Flevolandse verenigingen zoals SV Batavia, BSV Falcons en BSC Almere. Binnenkort gaan we aan de slag bij S.V. De Korrel uit Emmeloord. Een mooi voorbeeld met een prachtig resultaat is BSC Almere. Dankzij de gratis energiescan is het voor de club inzichtelijk geworden waar maatregelen getroffen kunnen worden, door middel van grote maar ook kleine investeringen. Hierbij valt te denken aan het vervangen van koelkasten, het instellen van lichtsensoren, het vervangen van verlichting voor LED in het clubgebouw en in de indoor trainingshal. Met alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld bespaard BSC Almere hier jaarlijks €8.000,- mee. Dit bedrag kan weer geïnvesteerd worden in verdere verduurzaming van de accommodatie en de sportieve ontwikkeling van de club!

Samen met onze provinciale partner het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) kunnen wij verenigingen een complete ondersteuning bieden van A tot Z. Van het uitvoeren van een schouw, een rapportage waarin inzichtelijk wordt gemaakt welke kansen er zijn en offerte checks, tot een business case en financieringsmogelijkheden op maat. Een mooie kans voor Flevolandse sportverenigingen om gratis gebruik te maken van deze kennis en expertise.

Op donderdag 7 oktober 16.30 uur organiseren wij een digitaal kenniscafé met als onderwerp verduurzaming voor sportverenigingen. Goede voorbeelden en mogelijkheden voor verduurzaming zullen hier gedeeld worden. Een uitnodiging voor deze stream zal nog verstuurd worden namens EEF, de Flevolandse Energie Agenda (FEA) en Sportservice Flevoland. Heeft u vragen, mail dan naar bonsink@sportflevo.nl

Meer informatie over de verduurzamingstrajecten vindt u op www.sportflevo.nl/verduurzamen-sportaccommodaties.