Bike Challenge Festival Flevoland: MTB Kids Challenge

sportflevo.nl - kids challenge.jpg

Op zondag 25 juni organiseert TC Flevoland op Strand Houtribhoek het Bike Challenge Festival Flevoland: het grootste fietsevenement van Flevoland, voor jong en oud.

Bike Challenge Festival Flevoland bestaat uit een groot aantal ‘fietsuitdagingen’. Zo zijn er diverse routes voor de toerfietsers en mountainbikers. Op de mountainbike kan je kiezen voor 15, 35 of 45 kilometer. De route van 15 km is zo samengesteld dat deze uitermate geschikt is voor jonge kinderen en gaat alleen door het Zuigerplasbos zonder een weg te hoeven over te steken. De meest lastige stukken zijn voor de kids uit het parcours gehaald maar daar tegenover zijn er nieuwe uitdagingen en oefeningen toegevoegd.

Om het allemaal nog wat spannender te maken krijgt de jeugd een opdracht mee om door de uitdagingen aan te gaan en te overwinnen diverse letters te verzamelen die gezamenlijk een woord vormen. Bij aankomst terug kan er gepuzzeld worden en staan er een lekkere beker limonade en een presentje te wachten.

Deelname aan de MTB Kids Challenge kost slechts € 3,00. Voor dit bedrag zijn de andere challenges op het festivalterrein, zoals de pumptrack en de big airbag jump, gratis. Van het inschrijfbedrag gaat een deel naar de Stichting Mont Ventoux die zich sterk maakt tegen de strijd tegen kanker door de actie “Groot verzet tegen kanker”.

Inschrijven kan op www.bcff.nl of aan de inschrijfbalie van TC Flevoland op Strand Houtribhoek.