Beleef & Beweeg festival: Sportdag voor Lelystedelingen met een beperking

sportflevo.nl - Rolstoel-handboogschieten_Sportbedrijf Lelystad (002).png

De maand november is de Maand van het Aangepast Sporten. In dit kader vindt op zaterdag 3 november 2018 het Beleef & Beweeg festival plaats, in de sporthal van Sportcentrum De Koploper. Deze sportdag is speciaal voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en biedt hen de kans om in een prettige en sportieve omgeving kennis te maken met allerlei vormen van aangepast sporten.

Activiteiten
De bezoekers kunnen deelnemen aan judo, volleybal, dansen, handboogschieten, voetbal en kickboksen. Tussendoor krijgen de deelnemers een gezonde snack en drankjes aangeboden, om de gezonde leefstijl te stimuleren.

Doel van deze dag
Het Beleef & Beweeg festival biedt mensen met een beperking de gelegenheid om een sport te ontdekken die bij hen past en zij daarna willen beoefenen bij een sportvereniging. Tijdens deze dag kunnen mensen ook elkaar leren kennen en hun sociale contacten uitbreiden. Tevens biedt het de deelnemende zorginstellingen een mooie gelegenheid om hun expertise en ervaringen op het gebied van aangepast sporten uit te wisselen. Wellicht komen hier in de toerkomst zelfs samenwerkingen uit voort.

Organisatie
De organisatie en uitvoering van het Beleef & Beweeg festival is in handen van de afdeling Sport & Bewegen van Sportbedrijf Lelystad, in samenwerking met de zorginstellingen Triade en Kwintes, sportverenigingen, Sportservice Flevoland en de scholen voor speciaal onderwijs in Lelystad.

De activiteiten starten om 13.00 uur en duren tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, tijdig aanwezig zijn wel. Locatie: de sporthal in Sportcentrum De Koploper, Badweg 21 Lelystad. De toegang is gratis.

Informatie
Voor meer informatie over het Beleef & Beweeg festival of aangepast sporten kunt u contact opnemen met sportwijkwerker Sofiane Ben Saad, via telefoonnummer: 06 13 92 07 42 of per e-mail: s.bensaad@sportbedrijf.nl. Of kijk op www.sportbedrijf.nl/aangepast-sporten