ASM-instructeursopleiding Advanced in Almere

sportflevo.nl - logo asm-akt.png

In het najaar 2019 organiseert het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) weer een ASM (Athletic Skills Model) Instructeursopleiding Advanced. Het Athletic Skills Model is een (talent)ontwikkelingsmodel voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Het geeft richting en biedt structuur aan de wijze waarop programma’s ingericht kunnen worden. Hierbij wordt uitgegaan van een veelzijdig aanbod, waarmee goede bewegers worden opgeleid. Deze nieuwe manier van denken wordt ondersteund door wetenschappelijke bevindingen. 

Voor wie?
De opleiding is ontwikkeld voor iedereen die in het bezit is van een onderwijsbevoegdheid, diploma fysiotherapie, diploma trainer/coach in een tak van sport of bevoegd is in zijn of haar sport training en les te geven. En is aanvullend op reeds aanwezige kennis en kunde van de kandidaat in sport en bewegen.

Inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit zowel theorie als praktijk waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Aanleiding en ontstaan van het Athletic Skills Model (ASM);
  • ASM-visie op bewegen en (talent)ontwikkeling;
  • Nieuwe inzichten van het motorisch leren;
  • ASM-bouwstenen, planning en structurering (toepassing ASM);
  • Biologische leeftijd, groei-/pubertijdsfases en sensitieve perioden.

Opdrachten en literatuur
Alle cursisten krijgen bij de eerste bijeenkomst een Nederlandstalig boek van het Athletic Skills Model en het ASM-werkboek met naslagwerk en toepassingsopdrachten van de behandelde theorie. De uitwerking van de opdrachten wordt tijdens de bijeenkomsten besproken en gepresenteerd.

Tijdsinvestering opleiding
Deze opleiding duurt 18 uur en vergt daarnaast een zelfstudie van 29 uur. De totale studiebelasting bedraagt daarmee 47 uur. 

Planning
De cursus vindt plaats in de Meetingroom van het Topsportcentrum in Almere Poort op: 

  • Donderdag 3 oktober 2019, 17.00 – 21.30 uur.
  • Donderdag 17 oktober 2019, 17.00 – 21.30 uur.
  • Maandag 28 oktober 2019, 17.00 – 21.30 uur.
  • Donderdag 7 november 2019, 17.00 – 21.30 uur.

Inschrijving en kosten opleiding ASM
Je kunt je inschrijven voor deze opleiding via deze link.

De kosten zijn € 895,00. Kom je uit Almere en/of ben je actief betrokken bij een (sportieve) organisatie uit Almere dan kun je een tegemoetkoming in de studiekosten aanvragen via a.kemper@almere.nl. Bij goedkeuring worden de kosten deels vergoed door het AKT. De eigen bijdrage voor de cursist bedraagt dan € 425,00 (inclusief BTW). De kosten zijn inclusief een maaltijd op de vier cursusavonden.

Voor meer informatie over het ASM ga je naar www.athleticskillsmodel.nl.