Almeerse vereniging heeft haar plek gevonden op Sportpark Fanny Blankers Koen

Na de aanleg van kunstgras bij EKVA, waar de Spinners eerst te gast waren, hebben ze nu hun vaste plek gevonden op het Sportpark Fanny Blankers Koen. De Spinners huren een veld bij Sporting Almere en Almere City FC op de competitieweg 20.

Voorzitter Peter Mooij is al erg enthousiast als hij over zijn ‘eigen’ club, Almere Spinners vertelt, laat staan over de sport, Ultimate Frisbee. Vol trots vertelt hij: ‘’12 van onze jeugdspelers (jongens en meisjes) zijn geselecteerd voor de European Youth Ultimate Championships in Frankfurt.”

Ultimate Frisbee is de enige teamsport ter wereld zonder scheidsrechter(s)!  Tevens is deze sportieve, tactische en dynamische sport één van de snelst groeiende sporten. Je mag geen lichamelijk contact hebben met frisbeeën en je bepaalt met elkaar of er een regel wordt overtreden. Bij Ultimate Frisbee worden er ook punten behaald door de Spirit of the game. Deze worden o.a. bepaald door: respect voor de tegenstander, regelkennis en niet opzettelijk fouten maken.

Peter vertelt: “Er wordt voor de Nederlandse (jeugd)selecties ook geselecteerd op basis van ‘spirit/gedrag’ en dus zeker niet alleen op basis van hoe goed je kunt frisbeeën.”

Ultimate Frisbee Vereniging Almere Spinners is een kleine vier jaar geleden opgericht. De vereniging telt nu circa 50 leden, voornamelijk jeugd. “Uiteraard zouden we willen groeien met onze ledenaantallen, maar net zo belangrijk vinden wij dat we zo goed mogelijk presteren met de teams, de leden en het kader die we nu hebben. Ons hoofddoel is Ultimate frisbee als teamsport meer bekendheid te geven in Almere en nog vele mensen deze fantastische sport te kunnen gaan laten spelen”, aldus Peter.

Tijdens de Open Dag van Sportpark Fanny Blankers Koen op zaterdag 19 september 2015, zal wethouder sport René Peeters om 13.00 uur de velden van Almere Spinners officieel openen. Deze eigen Ultimate frisbeevelden zijn een unicum in Nederland! Iedereen is van harte welkom om een kijkje nemen en kennis te maken met deze zeer toegankelijke en leuke sport: frisbee.