Aanleg ATB-route Urker bos van start

sportflevo.nl - ATB route urk.JPG

Na 4 jaar van overleg en plannen maken is het dan eindelijk zo ver: Wielervereniging Urk is gestart met de aanleg van de ATB-route in het Urker bos. Afgelopen vrijdag gaf Wethouder Freek Brouwer het startsein door het eerste routepaaltje te plaatsen.

In samenwerking met Stichting Flevolandschap, de beheerder van het Urker bos en de gemeente Urk hebben vrijwilligers van Wielervereniging Urk een uitdagende en verrassende route uitgezet van 13km, die in drie fasen zal worden aangelegd. Op 3 locaties kan straks de route worden gestart: bij de sportboulevard, bij het speelbos en bij Sportpark de Vormt. Op deze locaties komt een startbord te staan en de route wordt volledig met routepaaltjes aangegeven.

In de komende periode wordt de eerste fase van 4km aangelegd, in het najaar volgt de tweede fase en volgend jaar de derde fase. En dan kan de volledige 13km aan een stuk afgelegd worden.

De route is open voor mountainbikers en zal naast de mountainbikers van Wielervereniging Urk ook frequent gebruikt gaan worden door het Berechjacollege, Pieter Zandtcollege en Caritas.