sportflevo.nl - WEB Foto Grenzeloos Actief.jpg

Opzetten sportaanbod

Het motto van het aangepast sporten is "gewoon waar gewoon kan en speciaal wat speciaal moet". Bij het opzetten van nieuw sportaanbod komt veel kijken; Is de accommodatie geschikt? Is mijn kader voldoende geschoold en, niet onbelangrijk, waar kan ik mijn doelgroep vinden?

Sportservice Flevoland helpt u graag bij het opzetten van sportaanbod voor mensen met een beperking.

Alle aangepaste sporten zijn onderdeel van landelijke sportbonden. Zij bieden verenigingen vooral sport specifieke ondersteuning. Klik hier voor het overzicht van contactgegevens van de sportbonden.

Voorbeeldprojecten met ondersteuning van Sportservice Flevoland

  • ClubExtra
    Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op kinderen met een bewegingsachterstand. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen, terwijl sporten ook voor hen heel belangrijk is. Niet alle kinderen kunnen meekomen met het reguliere sportaanbod van verenigingen. Bij ClubExtra krijgen de kinderen veel individuele aandacht, doordat in een kleine groep gesport wordt. Als kinderen hun achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten hebben ingelopen, kunnen ze eventueel lid worden een sportvereniging.
  • Atletiekvereniging Zeewolde
    Met ondersteuning en advies van Sportservice Flevoland is AV Zeewolde gestart met beweegaanbod voor mensen met een beperking. Gezamenlijk is een projectplan geschreven en heeft AV Zeewolde contact gezocht met lokale zorgpartners. Ruim een jaar later heeft de verenigingen een gezellige groep van 12 sporters. Het project is mogelijk gemaakt dankzij de Sportimpuls. 

Direct naar

Contactpersoon

sportflevo.nl - Denise Baars 2017.JPG

Denise Baars

Projectleider