November staat in Flevoland in het teken van het aangepast sporten. De hele maand wordt er aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om iedereen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden. Proeflessen, workshops en een sportdag is een kleine greep uit de activiteiten die plaatsvinden.

Sportservice Flevoland zet zich al jaren in voor het aangepast sporten in Flevoland. Door het uitroepen van november als de Maand van het Aangepast Sporten, geven wij extra aandacht aan aangepast sporten in Flevoland. Niet alleen onder deelnemers, maar ook hun ouders/begeleiders, onderwijsinstellingen, zorginstanties en sportverenigingen.

Wat doen wij?

Tijdens de Maand van het aangepast sporten ondersteunt Sportservice Flevoland sportaanbieders en zorginstellingen gericht op acties binnen de maand. Daarnaast promoten wij het aanbod online via de Evenementenkalender en onze social media kanalen. Ook is er aandacht via de printmedia, bijvoorbeeld via onze maandelijkse rubriek in de FlevoPost. We verspreiden nieuwsbrieven aan ons netwerk en organiseren een Sportcafé Aangepast Sporten Flevoland.

Sportcafé Aangepast Sporten

Tijdens iedere Maand van het Aangepast Sporten vindt er een Sportcafé Aangepast Sporten plaats. Het Sportcafé is een kennis- en netwerkmoment voor iedereen die als professional, sporter of vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten. Met inspirerende lezingen en informatieve, leerzame workshops. 

Special Olympics Regionale Spelen

In 2019 kwamen de Special Olympics Regionale Spelen voor de vierder keer naar het Topsportcentrum Almere. Special Olympics is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de Regionale Spelen nemen sporters met een verstandelijke beperking uit verschillende regio’s het in verschillende sporten tegen elkaar op.

Deze dag staat niet alleen in het teken van aangepast sporten, maar zorgt ook voor een bijzonder dagje uit: naast de wedstrijdsporten kan iedereen, ook niet-deelnemers, andere sporten uitproberen in het pauzeprogramma.

Naar de website
© Bart Weerdenburg
Ook meedoen als partner?

Dat kan! U kunt een bestaande activiteit, zoals een training, sportdag en/of toernooi aanmelden. Uit ervaring van de afgelopen jaren blijkt dat het organiseren van een speciale open training of activiteit minder succesvol is als de doelgroep er niet direct bij betrokken wordt. Wij raden dan ook aan om samen te werken met bijvoorbeeld zorginstellingen door daar een training te geven. Wilt u wel graag wat organiseren maar u weet niet hoe of hebt daar hulp bij nodig? Neem dan contact op met onze collega Denise Baars.

Bel of mail ons
© Bart Weerdenburg