Lucky Wheels is een voorlichtingsproject waarbij een docent in de klas laat zien hoe het is om een beperking te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat er, ook als je een beperking hebt, heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan in de gymzaal. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in discussie over hoe het is om anders te zijn.

 

Wat of wie is Lucky Wheels?

Lucky Wheels bestaat al 30 jaar en is opgezet door Luuk Wissema. Door een medische fout is Luuk rolstoelgebonden geraakt. Met Lucky Wheels wil hij de beeldvorming over de capaciteiten en mogelijkheden van mensen met een beperking of die ‘anders zijn’  veranderen. Dit project is geschikt voor alle leerlingen van groep 3 t/m 8 van basisscholen, zowel regulier als speciaal onderwijs, en alle klassen van het voortgezet onderwijs.

© Fred Rotgans
Hoe ziet een les eruit?

Een bezoek duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte is er aandacht voor diverse beperkingen en de (on)mogelijkheden van mensen met een beperking. In het praktijkgedeelte maken leerlingen kennis met rijden in een rolstoel, spelen ze rolstoelbasketbal en ervaren ze tevens hoe het is om blind te zijn. Uiteraard worden tijdens de clinic de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM met betrekking tot COVID-19, in acht genomen.

Wilt u dat Lucky Wheels ook een keer bij u langskomt op school? Neem dan contact op met Luuk Wissema via projectgroepluckywheels.nl

Website Lucky Wheels