sportflevo.nl - Foto Lucky Wheels web.jpg

Lucky Wheels

Het project Lucky Wheels laat kinderen ervaren hoe het is om met een beperking te sporten. Lucky Wheels is een project voor het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Een bezoek van Lucky Wheels

Luuk Wissema is Lucky Wheels. Luuk Wissema is door een medische fout rolstoelgebonden geraakt. Met Lucky Wheels wil hij de beeldvorming over de capaciteiten en mogelijkheden van mensen met een beperking of die ‘anders zijn’  veranderen.

Voor wie

Het project is geschikt voor alle leerlingen van groep 3 t/m 8 van basisscholen, zowel regulier als speciaal onderwijs, en alle klassen van het voortgezet onderwijs.

Theorie en praktijk

Een bezoek duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte is er aandacht voor diverse beperkingen en de (on)mogelijkheden van mensen met een beperking. In het praktijkgedeelte maken leerlingen kennis met rijden in een rolstoel, spelen ze rolstoelbasketbal en ervaren ze tevens hoe het is om blind te zijn.

Partners

Sportservice Flevoland werkt samen met Flevolandse gemeenten en Fonds Gehandicaptensport (Scool on Wheels) om zoveel mogelijk leerlingen te bereiken. 

Lucky Wheels bij u op school?

Wilt u dat Lucky Wheels ook een keer bij u langskomt op school? Neem dan contact met ons op.

Om deze video te zien dien je de marketing-cookies te accepteren.