5e Editie Bataviawerf opstapdagen van start

sportflevo.nl - Bataviawerf opstapdagen 2017.jpg

Van woensdag 12 juli t/m zondag 27 augustus vindt na 4 succesvolle zomers de 5e editie van de Bataviawerf Opstapdagen plaats. Doe een stap terug in de tijd naar de Gouden Eeuw en combineer een bezoek aan de Bataviawerf met een prachtige zeiltocht op zeilschip Bounty.

Op de Bataviawerf worden bezoekers meegenomen door de wereld van de 17de eeuwse houten scheepsbouw. Enthousiaste gidsen leiden jong en oud via de ambachtelijke werkplaatsen naar de reconstructie van VOC-schip Batavia waar al struinend over de dekken, het zeemansbestaan tot leven komt.

Voor of na een bezoek aan de werf zijn bezoekers van harte welkom aan boord van brigantijn Bounty, waar de ervaren crew met veel plezier gereed staat om de passagiers een bijzondere authentieke zeilbelevenis te bieden. Dit unieke schip met haar 9 zeilen (405m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen is uniek op de Nederlandse binnenwateren. Ervaar zelf op comfortabele wijze dit onvergetelijke dagje uit. Zowel kinderen als volwassenen mogen helpen met het zetten van de zeilen of als een heuse kapitein de koers bepalen, tijdens deze twee uur durende zeiltocht over de voormalige Zuiderzee. Speciaal voor de kleine ‘piraatjes’ hebben wij leuke bandana’s om het echte ‘zeemansgevoel’ naar boven te halen.

De Bataviawerf Opstapdagen vinden plaats op woensdag tot en met zondag in de periode van 12 juli tot en met 27 augustus 2017, met twee afvaarten per dag om 11 uur en om 14 uur Kunnen tickets vooraf gereserveerd worden of op de dag zelf gekocht worden bij de entree van de Bataviawerf. De zeiltocht is ook zonder werfbezoek te reserveren. Voor prijzen, data en tijden kijk op www.bataviawerf.nl of www.zeilschipbounty.nl.