Wandelroute halve marathon Almeerderhout

Bewegen in de openbare ruimte is de afgelopen jaren toegenomen. De provincie Flevoland heeft sporters veel te bieden vanwege haar prachtige natuur, ruim opgezette woonkernen en goede infrastructuur. Samen met een aantal partners waaronder gemeenten, sportaanbieders, bonden, toerisme en recreatieorganisaties hebben we een top 10 van wandelroutes samengesteld. Een aantal routes lichten wij graag extra uit. Deze halve marathon is daar één van! 

De route leid je onder andere langs Buitencentrum Almeerderhout, het Vierbruggenpad langs de Hoge Vaart en het Cirkelbos, met de 7 boskunstwerken van het Museumbos. 

Route

Deze relatief lange (gele) route gaat over verharde en onverharde paden en de begaanbaarheid is daarmee afhankelijk van de weersomstandigheden. De hond kan niet mee, omdat een deel van de route niet toegankelijk is voor honden. 

Tip: Het is handig om de route als GPX op te slaan. Niet alle bewegwijzeringspaaltjes zijn namelijk even goed zichtbaar.

De interactieve kaart is te vinden op de site van Staatsbosbeheer.

 

 

Algemene informatie

Afstand: 21,1 km 
Startpunt: Buitencentrum Almeerderhout,
Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere

Algemene beoordeling

De algemene beoordeling is gebaseerd op 8 beoordelingen van het Staatsbosbeheer. Heb je de route gewandeld en wil je ook een beoordeling achter laten? Dat kan via deze link.

Koffiestop

Buitencentrum Almeerderhout

Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere