Olympische en Paralympische Spelen

Deze zomer staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Van 5 tot 21 augustus vonden in Rio de Janeiro de 28ste Olympische Zomerspelen plaats. Ondertussen zijn ook de Paralympische Zomerspelen gestart. Van 7 tot 18 september gaan 4.350 atleten uit 176 landen in Rio de strijd met elkaar aan.

Zeventien dagen lang streden tijdens de Olympische Spelen 10.500 atleten uit 206 landen om een medaille! Hieronder bevonden zich ook vijf deelnemers uit Flevoland: Mechiel Versluis roeide de Holland8 naar een bronzen medaille terwijl Lilian de Geus met één puntje tekort net naast het podium viel bij het windsurfen. Ook de hockey heren met Valentin Verga in de basis vielen net buiten de prijzen. Alice Naber-Lozeman haalde met het Eventing team de zesde plaats terwijl Céline van Gerner een uitstekende zevende plaats haalde in de landenfinale turnen.

Samen met alle andere TeamNL sporters hebben zij ervoor gezorgd dat Nederland als elfde is geëindigd in het medaille klassement met acht gouden, zeven zilveren en vier bronzen medailles.

Ook tijdens de Paralympische Zomerspelen is Flevoland goed vertegenwoordigd: Bo Kramer rolstoelbasketbal, Jelmar Bos atletiek, Odette van Deudekom met piloot Kim van Dijk wielrennen en Jaaike Brandsma paravolleybal!

Bekijk hier de uitslagen van de Olympische Spelen en het complete programma van de Paralympische Spelen!