sportflevo.nl - Foto kennismaking Triathlon web.jpg

Kennismaking Triathlon

Het Flevolandse landschap leent zich perfect voor triathlons. Mede daarom is de triathlonsport ook één van de kernsporten in het Flevolands sportbeleid. Om deze sport extra onder de aandacht te brengen organiseert sportservice Flevoland regelmatig triathlon clinics op scholen.

Hoe ziet een triathlonclinic eruit?

Tijdens een triathlonclinic komt een ervaren triathlontrainer langs tijdens de gymles voor een clinic. Vervolgens kunnen de kinderen op de lokale triathlonvereniging trainen met als doel het meedoen aan een jeugdtriathlon in hun stad of dorp.

Voor wie

De triathlonclinic is bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs en voorgezet onderwijs. De kosten verschillen per gemeente.

Een triathlonclinic bij u op school?

Wilt u ook dat uw leerlingen kennismaken met de triathlonsport? Neem dan contact met ons op. Wij organiseren regelmatig clinics waarin leerlingen kennis kunnen maken met deze veelzijdige sport.

Kernsport triathlon

Naast watersport heeft de Provincie Flevoland gekozen voor triathlon als kernsport. Flevoland is een provincie waar water, ruimte en natuur centraal staan en beide kernsporten passen goed bij het imago, karakter en identiteit van de provincie.

 

Direct naar

Contactpersoon

sportflevo.nl - Tom Sloetjes 2017.JPG

Tom Sloetjes

Projectleider