November Maand van het Aangepast Sporten

sportflevo.nl - Special O.jpg

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. In de maand november staat Flevoland in het teken van aangepast sporten. De gehele maand wordt extra aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking.

In alle Flevolandse gemeenten worden in november lokaal extra activiteiten en open trainingen georganiseerd in samenwerking met de gemeente, sportverenigingen, onderwijs en zorginstanties.

Provinciale sportdag
Op zondagmiddag 13 november wordt een provinciale sportdag georganiseerd met een grote diversiteit aan sporten. Een aantal leden van het bronzen paralympische rolstoelbasketbalteam, waaronder Almeerse Bo Kramer, komen een clinic geven. Iedereen met een beperking is van harte welkom vanaf 12:00 uur in het Topsportcentrum Almere.

Sportcafé Aangepast Sporten Flevoland
Op dinsdagavond 22 november vindt een Sportcafé Aangepast Sporten plaats in het Provinciehuis. Het Sportcafé is een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in de organisatie van aangepast sporten. Naast een centraal programma zijn er ook een aantal parallelsessies.

Kijk voor het aanbod, meer informatie en het aanmelden voor het Sportcafé op www.sportflevo.nl/maand. De Maand van het Aangepast Sporten wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland.